29 Kasım 2010 Pazartesi

KESTANELİ TATLI






Malzemeler:
* 10-15 tane haşlanmış kestane
* 2 yaprak baklava yufkası


Şerbeti için:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Soyup haşladığınız kestaneleri elinizle kopardığınız baklava yufkalarına sarın, 170- 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. yufkalar kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta su ve şerbeti iyice kaynatıp imdirirken birkaç damla limon damlatın. Ilık kestaneleri sıcak şerbete atın, 2-3 dk. şerbet içinde bekliyen kestaneleri dinlendirip, servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun


NOT:
* Kestaneleri isterseniz marketlerde hazır vakumlu poşetlerde satılan kestanelerden alabilirsiniz.
* Kestaneleri ıslatttıktan sonra soymanız soyma işlemini kolaylaştıracaktır.
* Kestaneleri azıcık yağda kavurursanız dahada kolay soyuluyor.
* Kestaneyi alırken büyük boylar daha güzel oluyor.
* Kestane şekerini aratmayan bir lezzet oluyor.
* Kestane miktarını az tutarsanız daha kolay yapabiliyorsunuz.
* Artan şerbeti daha sonra kullanabilirsiniz.
* Konuklarınıza kestane şekeri gibi ikram edebilirsiniz.


BİR ERKEĞİ VEZİRDE, REZİLDE YAPAN KARISIDIR

25 Kasım 2010 Perşembe

LOR PEYNİRLİ TATLI

Malzemeler:
* 500 gr kaşar loru
* 1/2 u bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* Yarım paket vanilya
* Herhangi bir taneli reçel


Yapılışı: Lor peynirini mikserle veya çatalla iyice çırpın,içine dövülmüş ceviz ve vanilya ilave edip kaşıkla karıştırın, itediğiniz bir kalıba basın, buzdolabında 30 dk. bekletin ters çevirip üzerini reçelle süsleyerek servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Lor peyniri kaşar loru veya hazır pakette satılan lor olunca daha lezzetli oluyor.
* Kişilere göre servis yapacaksnız, küçük kalıplar tercih edin.
* İstenilirse kup tabaklarında servis yapabilirsiniz.
* Kalıpların içini mutlaka streçle kaplayın, çıkarmak kolay olur.
* Malzemenin tamamını büyük bir kalıpta tek olarakta yapıp,dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
* Malzemeyi yapacağınız miktara göre artırabilirsiniz.
* İçine ceviz, fındık, fıstık, kestane(haşlanmış) gibi dövülmüş çerezler ilave edebiliriniz.
* Loru ilk olarak mikserle çırparsanız pütür kalmaz, diğer malzemeleri kaşıkla karıştırarak ilave edin.
* Üzerine koyacağınız reçel çeşiti, vişne,çilek,ahududu, karadut, üzüm gibi çeşitler olabilir.Ben vişne reçeli ve karadut kullandım.
* Üzerini reçelin taneleri ve suyu ile süsleyebiliriniz.
* Tercihe göre eritilmiş çikolata sosu veya hazır çikolata sosu ve çikolata taneleri ilede ikram yapabilirsiniz.
* Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.Benim maydanozum vardı onunla süsladim.
* Çocuklarınıza dondurmaya altarnetif yedirebilirsiniz.


KÖTÜ KOMŞU MAL SAHİBİ YAPAR

23 Kasım 2010 Salı

DURUN ve DÜŞÜNÜN


Çocuklarımızı düşünmeliyiz. Öğrenen çocuk uyumlu bir bireydir. Kibarca söylenen yalanları çocuk ilk önce ana babasından öğrenir. Çocuklarımızı sokakta oynatmak yerine bilgisayar alarak önüne koyup, görevlerimizi yapmanın rahatlığı ile keyif çatıyoruz.

Bu devirde bilgisayar ve yabancı dil bilmek çok önemli olduğunu arkadaş toplantılarında savunarak görevimizi yaparız.

Çocuklarımızın çoğu bilgisayarı kendileri el yordamı ile bulurlar. Bu kutuda önlerine açılan yolda sakin ve sesizce yürürler. Bizim görevimizde rahat içinde olan çocuklarımızın öğrendiklerini tüketerek yaşamalarına izin vermektir.

Çocuklarımız tüketmeye devam ederken, bizlerde ezber bir yaşama devam ederiz. İşte Kuşak çatışması bu şekilde ortaya çıkar. Oysa bizlerde devamlı öğrenmeye devam etsek, çocuklarımıza rehberlik yapabiliriz.

İnternet dünyası çocuklarımızı yeni bir kuşak olarak karşımıza getiriyor. Çocuklarımız internetle daha çabuk yaşlanan bir nesil olacaktır. Onlara yaratıcılık sunmazsak işimiz zorlaşacak.....

Mutlu olmanın yolu en iyi şeylere sahip olmak olmadığını yaşayarak öğrendim. Paylaşmak herşeye sahip olmanın en güzel yanıdır. Çocuklarımızı sahip olmaya değil paylaşmaya yöneltirsek, geleceğimiz aydınlanacaktır.

Yaşamı çocuklarımızla birlikte kaçırmamak dileklerimle; Öğretmen arkadaşlarımın'' ÖGRETMENLER GÜNÜNÜ'' herkese yetecek kadar umutla kutluyorum....

22 Kasım 2010 Pazartesi

MİLFÖYDE ANANAS

Malzemeler:
* 5-6 adet milföy hamuru
* 5-6 adet ananas dilimi
* 5-6 kaşık toz şeker
* Küçük bir kase vişne veya ahududu reçeli


Yapılışı: Milföy hamurlarını ananas dilimleri büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kesin, üzerine dilimlenen ananas dilimlerini her yuvarlağa birer tane olmak üzere yerleştirin, toz şekeri her parçaya birer kaşık serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık reçel, istenilirse krema ve nane ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Merhabalar basit ama lezzetli bir tatlı ile geri döndüm.
* Milföy hamurlarını bir çaydanlık kapağı ile kesebilirsiniz.
* Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olsun.
* Fırın 200-210 derecede ısıtılmalıdır.
* Ananasları ister konserve alın, ister taze ananasları ince ince doğrayın.
* Ananasları konserve alırsanız kavonozda 5-6 tane çıkıyor. Taze ananasdan 4-5 dilim çıkıyor, ölçünüzü ona göre ayarlayabiliriz.
* Üzerine serpeceğiniz toz şekeri miktarını tatlı olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Servis sırasında koyacağız reçel çeşidi kendiniz tercih edebilirsiniz. Örneğin, vişne, çilek, ahududu gibi...
* Krem şanti veya krema ile servis yapabilirsiniz.
* Bu tatlıyı 1-2 saat içerisinde taze teze tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.

DOKUZ AYIN ÇARŞAMBASI BİR GÜNE GELDİ

13 Kasım 2010 Cumartesi

BAYRAM KUTLAMASI


Benim için bayram, çocuk kelimesi ile eşittir. Bayramlar çocuklar içindir. Bize düşen de çocukları eğlendirmek ,onları mutlu etmektir. Çocukluğumda mutlu olmak utanmam gereken bir olaydı.
Çok gülersem mutlaka kötü bir şey olur diye bilirdim. Bu yıllarda anladım ki; büyüme uğruna içimdeki çocuğu hep biryerlere gömmüşüm, şimdi biliyorum o çocuğun bir yerlerde ağladığını,
aslında katıla katıla ağlamakta utanılası bir şeydi, onunda arkasından acı gelir denirdi. Artık bayramlarda içimdeki çocuğu mutlu etmek çabasındayım. İçimdeki çocuğu geç de olsa farkettim. Keşke birileri onun farkında olsada çocukluğuma tekrar dönebilsem. Mutlu olmak için çok fazla şeye gerek yok.


HERKESİN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR. SEVGİLER SUNARIM
..

11 Kasım 2010 Perşembe

YALANCI PUF BÖREĞİ








Malzemeler:
* 3 adet hazır yufka
* 1,5 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 1 kase rende kaşar
* Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı: Sütü, yumurtayı,yoğurdu ve unu koyup iyice çırpın ve kaşar rendesini ilave edin.Yufkaları ortalarından ikiye bölün, yarım yufkaları teker teker setin üzerinde yayın, her kata malzemeden bolca sürün, 3 . cü kata malzeme sürmeyin, tamamlanan yufkaları bir merdane ile yapışması için üzerinden bir kaç kez geçin, daha sonra çay bardağı ile yufkaları yuvarlak yuvarlak kesin, kızgın yağda iyice kızartın.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet şeker olsun...

NOT:
* Yufkaları ortadan ikiye kesmeden 3 katı bütün çalışabilirsiniz.
* Yufkaları ikiye ayırıp çalışmak sizlere kolaylık sağlar.
* İçine konulan malzeme iyice çırpılmalıdır.
* Malzemeyi bolca bir fırça yardımı ile sürebilirsiniz.
* Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile rendelerseniz daha güzel oluyor.
* Yufkaları kat kat yaptıktan sonra merdana ile üzerinden geçmek yufkaların yapışmasını ve kızarırken açılmasını engeller..
* Kızaran börekler kağıt havlu üzerine alınırsa yağını çektirip servis yapabilirsiniz.
* Börekleri sıcak yerseniz daha lezzetli olacaktır.
* İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapabilirsiniz.
* İsterseniz içine biraz çiğden kıyma koyabilirsiniz.
* Böreklerinizi isterseniz sarımsaklı mayonezli yoğurt sosuna batırarak yiyebilirsiniz.



ÇİĞNE TÜKÜR ARKADAŞINDAN GERİ KALMA

10 Kasım 2010 Çarşamba

10 KASIM ATATÜRK'ün ÖLÜM GÜNÜ



◄█▓ ŞÜKRAN GURUR VE ÖZLEMLE ANIYORUZ ▓█►
Benim naciz bedenim birgün elbet toprak olacaktır fakat TÜRKİYE Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. (M.K ATATÜRK)

6 Kasım 2010 Cumartesi

SEBZELİ MÜCVER





Malzemeler:
* 1 tane kabak
* 1 tane havuç
* 1 tane patates
* 1 tane domates(rendelenmiş)
* 2-3 tane incecik kıyılmış yeşil biber
* 1 tane ince kıyılmış kuru sogan
* 1 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet maydanoz ( incecik kıyılmış)
* 1 demet taze nane (kıyılmış)
* 1 demet dereotu(kıyılmış)
* 2-3 tane yumurta
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Un
* Tuz ve baharat çeşitleri

Yapılışı: Sebzeleri rendeleyin, içine incecik doğranmış bütün yeşillikleri ve diğer malzemeleri ilave edin. Yapılan harçtan kaşık kaşık dökerek kızgın yağda kızarttın....
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
*Mücverimizin içinde çok farklı sebze vardır.
* İçine isterseniz mevsimine göre incecik doğranmış pırasa, ıspanak, pazı gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
* İncecik kıyılmış kırmızı biberde ilave edebilirsiniz
* Sarımsak ilave etmek tercihe göre değişir.
* Malzemenin kıvamı biraz sulu (cıvık) olacak.
*Malzemeyi iyice karıştırın çok bol yağda değilde orta miktardaki bir yağda kızartın.
* Baharat çeşitleri tercihinize göre değişir.
* İsterseniz az yağda tavaya bolca döküp krep gibi alt üst pişirebilirsiniz.
* İsterseniz un miktarını biraz artırıp fırında pişirebilirsiniz.
* Unu beyaz un yerine kepekli un koyabilirsiniz.
* Malzemeniz çoksa dolapta 2 gün bekletebilir, pişireceğiniz zaman kullanabilirsiniz.
* Malzemeleriniz çok olursa miktarları yarıya indirebilirsiniz.
* Malzemeleriniz çoksa un ve yumurta koymadan bir miktarını difrizde bekletebilirsiniz, ben unlu ve yumurtalıda difrizde beklettim lezzetinde bir değişiklik olmadı.





İNCE KALIN BİR İMİŞ YAZIK CİVAN ÖMRÜM ÇÜRÜMÜŞ

4 Kasım 2010 Perşembe

SEVGİLİ BURSALI BLOG YAZARI ARKADAŞLARIM

Sevgili arkadaşlarım, bildiğiniz gibi 6 Kasım 2010 Cumartesi günü sabah saat 11.oo'de EKER Tesislerinde "Bursalı Blog Yazarları Buluşuyor". 
Buluşmamızın tüm masraflarına AĞAÇKAKAN Mutfak sponsor olacaktır ve gösterdikleri yürekten destek için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca buluşmamızda bizi yalnız bırakmayan bir diğer marka olan BECEL yağ markası da kahvaltı sonrasında kalp yaşımızı ölçecektir. Bunun dışında herhangi bir promosyon, tanıtım veya etkinlik yapılmayacaktır. Sadece yemeğe gönül veren bizlerin yanında bize destek olmak amacıyla bulunacaklardır.
Buluşmamızın samimiyeti veya hissiyatı kurum, kuruluş ve firmalardan gelen desteklerle azalmaz , aksine çoğalır. Gelişen dijital medya ortamında yalnız olmadığımızı görmek beni kendi adıma mutlu etmektedir...
Ayrıca Nilüfer Belediyesi ve Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'inde bu buluşmayı yakinen takip ettiğini ve desteklediğini belirtmeliyim. Bu vesileyle kendilerine de özel olarak teşekkür etmek isterim.

Bütün arkadaşlarımızla buluşmayı özlemle bekliyorum... Görüşmek ve kaynaşmak üzere sevgilerrr....