30 Eylül 2010 Perşembe

KURU SOĞANIN FAYDALARI


Şifalı ve yararlı bitkiler içinde soğanın büyük bir yeri olduğunu hepimiz biliriz. Soğan içinde bol miktarda A,B ve C vitaminleri bulundurur. Antibiyotik ve ağrı kesici özellikleri olduğu ispat edilmiştir. Ayrıca çok iyi bir idrar söktürücü olduğuda bilinmektedir. Soğanı taze ve kuru olarak tüketebiliriz. Soğanı çiğ ve pişmiş olarak yiyebiliriz. Kokusu rahatsız etsede çiğ yenilmesi tavsiye edilmektedir. Mor, Beyaz, Kırmızı ve tatlı soğan çeşitleri mevcuttur. Soğanı kışlık ve yazlık olmak üzere iki şekilde tüketmeliyiz. Kışlık soğan daha kuru ve dayanıklı olmalıdır. Yazlık yeni ürün soğanlardan tüketilir. Soğan en çok Bursa Karacabeyde yetişmektedir.
Kışlık alacağımız soğanların kuru ve sert olması gerekir. Saklarken kuru , serin ve karanlık yerlerde saklamalıyız.


Soğanın Sağlığımıza faydaları:
*Soğuk algınlığı, bronşit , öksürük gibi hastalıklarda soğan suyun ve soğanın kendisinin iyi geldiği tespit edilmiştir.
* Çiğ ve yemek içinde yenilen soğan kolestrolu dengelediği tepit edilmiştir.
* Çok soğan tüketilen bölgenin insanlarında kanser riski oranlarının düşük olduğu tespit edilmiştir.
* İdrar söktürücü özelliğinden dolayı, tansiyon ve böbrek rahatızlıklarına iyi geldiği tepit edilmiştir.
* Kalbi güçlendirdiğide tespit edilmiştir.
* Arı sokmalarına ve cilt hastalıklarınada iyi geldiği tespit edilmiştir.
* Şeker hastalığına iyi geldiği tespit edilmiştir.
* Soğan kürlerinin zayıflattığı tespit edilmiştir.
* İştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıldığı tespit edilmiştir.
* Soğan suyunun kulak ağrısına ve kaşıntısına iyi geldiği belirtilmiştir.(Tufan bey'den)
* Soğanın cücüğü zeytinyağında ısıtılıp ağrıyan kulağa konulduğunda iyi geldiği söyleniyor.( NzIGI'dan)
* Grip olunca soğan yenmesi iyi geldiği söyleniyor.(Nehirce tarafından)
* Ayrıca evinizin bir yerine soğan koyduğunuzda bazı hastalıkları (Grip)engellediği belirtiliyor.( Sevgili arkadaşım Aynurun katkıları)


Soğan İçin Püf Noktaları:
* Çiğ yenen soğanın ağızdaki kokusunu üzrine yenilen ekmek kabuğunun aldığı bilinmektedir.
* Soğan kokusunu çiğ maydanoz yemek, kuru karanfil çiğnemek, kuru kakuli çiğnemek veya süt içmek geçirir derler.
* Soğanın tavada kavururken içine çok az esmer şeker atarsanız karamelize olur.
* Soğanı çiğ veya pişirerek tüketin ama kızartma yapmayın.
* Soğan pişerken vitamin değerinden kaybetmesede kızartılınca daha azaldığı tespit edilmiştir.
* Kızartılan soğanın hazmı daha zordur.
* Salatalara ilave ederken tuzla biraz ovarak acısını alırsanız salatalarınız daha lezzetli olur.
* Soğanın acısı özü kesildiğinde içinden salınan gazlar verirmiş.
* Kuru soğanları doğrarken çeşmeyi açarsanız gözleriniz yanmazmış..
* Kuru soğandan gözleriniz yanmaması için ,çok çabuk davranarak doğramak,ağzınıza ekmek parçası almak veya sakız çiğnemek gibi yöntemler varmış...
* Gözlerinizin yaşarmamaı için çok acı olmayan soğanları tercih etmelisiniz.
* Zeytinyağlı ve et yemeklerinin lezzetini artırır.
* Yemeklere bol bol soğan koymalıyız. Soğan hem besin degerini artırır hemde lezzetini.
* Yemeklere koyacağımız soğanlar rendeden daha ziyade küçük küçük doğranmalıdır. Soğan ne kadar küçük doğranırsa
yemek okadar lezzetli olur.
* Kuru soğan kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır.Patateslerden ayrı yerde saklanmalıdır.
* Yeşillenen soğanlar diğer soğanlardan ayrılmalıdır. Yeşillenen soğanlar hemen tüketilmeli veya ekilmelidir.
* Soğan çorbası, soğanlı yumurta, etli soğan yahnisi, soğan dolması,soğanlı ekmek,soğan yahnisi,soğan kebabı, soğanlı pide en bilinen yemek çeşitleridir.
* Soğan yemeği çeşitleri daha sonra post haline gelecektir.
İSTEYENİN BİR YÜZÜ KARA, VERMEYENİN İKİ YÜZÜ KARA

27 Eylül 2010 Pazartesi

BEZE




Malzemeler:
* 4 tane büyükçe yumurtanın beyazı
* 4 çay bardağı toz veya pudra şekeri
* 2-3 damla limon suyu
* Bir fiske tuz veya bir çay kaşığının ucu kadar tuz


Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırma kabına koyun, mikser ile iyice kar beyazı olacak şekilde iyice çırpın, çırpılan karışım koyulaştığı zaman sıkma torbası veya krema sıkıcıyla kağıt yayılmış tepsiye şekillendirerek sıkın. 80-100 derecede ısıtılmış fırında, bezeler sertleşinceye kadar pişirin. Soğuduğu zaman servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....



NOT:
* Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurta aklarını ocak üzerinde biraz ısıtırsanız, daha kolay çırpılır ve sertleşir.
* Yumurta aklarını sarılarından çok iyi ayırmalıdır. Beyazlara kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
* Yumurta aklarının iyice beyazlaşması için mutlaka bir fiske tuz konulmalıdır.
* Yumurta akları çırpdıkça beyazlaşır ve katılaşır.
* Kıvam için çırpılan malzemenin mikserden veya karıştırma kabından düşmemesi gerekir.
* Yumurta aklarına limon suyu eklemek yumurta kokusunu alır.
* Beze yaparken bazı tariflerde 1 çay kaşığı nişaşta eklenebiliyor.
* Şeker ölçüsünü ağız tadınıza göre artırabilirsiniz.
* Beze ölçüsünü yapacağınız miktara göre azaltabilir, çoğaltabiliriniz.
* Bu miktarlardan yetecek kadar çıkıyor.
* Ben bezeleri krema sıkacağından şekilli olarak sıktım. Kaşık kaşık konularak veya krema torbasındanda sıkılabilir.
* İçine kakao veya renkli şeker boyası ilave ederseniz değişik bezeler elde edebilirsiniz.
* Pişen bezelerin üzerine kakao serpebilirsiniz.
* Bezelerin üzerini dekoratif şekerlerle süsleyebilirsiniz.
* Ben sade beze tercih ediyorum.
* Marifet beze yapmak değil pişirmektir.
* Bezeler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir.
* Beze pişirirsen düşük ısıda 1,5 - 2 saat pişirilebilir.
* Bezeler sararmadan beyaz pişirmek gereklidir.
* Yüksek ısıda pişirseniz sararır.
* Pişen bezeler kıtır kıtır olmalıdır.





KEL ÖLDÜ SIRMA SAÇLI OLDU, KÖR ÖLDÜ BADEM GÖZLÜ OLDU

23 Eylül 2010 Perşembe

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler:
* 1,5 kğ yemeklik doğranmış patlıcan
* 750 gr.kemikli veya kemiksiz kuzu eti
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 tane ince dpğranmış domates
* 1 tane kırmızı biber
* 8-9 tane sarımsak
* Tuz



Yapılışı: Patlıcanları yemeklik doğrayın,tuzlu, limonlu ve az şekerli su içinde 40-45 dk. acı suyu çıkanana kadar bekletin, büyükçe bir tencere içinde etleri yağda biraz kavurun, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun etler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine soğanları koyun ve kavurun, patlıcanları sudan çıkarın ve suyunu iyice süzdürün, etlerin üzerine patlıcanları ve diğer malzemeleri ilave edin, tuzunu koyun, tencerenin kapağını kapatın,patlıcanlar iyice sinene kadar bekleyin yavaş yavaş az su ile pişirin...Pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz...
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Patlıcanları tuzlu, limonlu ve az şekerli suda bekletmeniz çok önemlidir. Patlıcanların acısı çıkmaksa yemek lezzetli olmaz.
* Patlıcanları sudan çıkarınca iyice durulayın, yemeğin tuz ayarı karışabilir.
* Patlıcanları sudan çıkarırken ellerinizle iyice sıkın veya kağıt havlu ile iyice suyunu alın.
* Yemeğe ilave ederken patlıcanlar iyice susuz olsun.
* Bu yöntemi kullanırsanız patlıcanlar piştikten onra acı olmaz.
* Etler kuzu eti tercih edilirse,et hem çabuk pişer hemde yemeğe daha lezzet verir.
* Etler önceden pişirilmezse, patlıcanla birlikte pişmez, etler pişene kadar patlıcanlar ezilir.
* Domates ve kırmızı biber koymayabilirsiniz.
* Sarımsak miktarını tercihe göre azaltır, çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcan yemeğini yaparken ben margarin veya tereyağ tercih ediyorum.
* Yemek içine koyacağınız su, sıcak su olmalıdır.Yemeğin lezzeti daha iyi olur.
* Yemeğin suyunu hemen koymayın,eksildikçe az az ilave edin.
* Patlıcanları tencereye koyunca tuzunu ilave edinki; patlıcanlar iyice sinsin..
* Yemeklerin tuzunu herzaman alçanızın tuzuna göre ayarlayın.
* Patlıcan yemeği kaşık ile çok karıştırılmaz.
* Patlıcan yemekleri genellikle tahta kaşık ile karıştırılır.
* Patlıcan yemeğine isterseniz acı yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* Bütün yemekler piştikten 30dk. dinlendikten sonra servis yapılmalıdır.





ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DAĞ, KARDEŞ GİBİ CAN OLMAZ

20 Eylül 2010 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKL KABAK YEMEĞİ



Malzemeler:
* 1 kğ yemeklik yeşil kabak
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz


Üzeri için sos malzemeleri:
* 5-6 diş dövülmüş sarımsak
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu


Yapılışı: Doğranmış soğanı sıvıyağda iyice kavurun, üzerine diğer malzemeleri ilave edin, kabaklar iyice kavrulana kadar bekleyin üzerine az su koyun, pişmesine yakın üzerine sarımsak nane ve limon suyunu karıştırın ve dökün, yemeği 10 dk. kadar daha pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Rahmetli annem çok yapardı. Akdeniz bölgesi yemeğidir.
* Bu yemek için yeşil kabak tercih ederseniz daha lezzetli oluyor.
* Kıbrıs kabağının büyükleri ilede yapabilirsiniz.
* Yemeğin tadını sarımsaklı sosu veriyor.
* Kabakları yemeklik doğramak gerekiyor.
* Yemeği az sulu pişirmeniz gerekir.Kabak pişerken çok su salar.
* Basit ama çok lezzetli ekşili bir yemektir.
* Kabak çok besleyici ve bağırsaklara çok iyi gelen bir sebzedir.






KADINLAR VARDIR, ÇERDEN ÇÖPTEN AŞ EDER, KADINLAR VARDIR, PİŞMİŞ AŞI TAŞ EDER

16 Eylül 2010 Perşembe

HAMUR İŞLERİ

AYNI HAMURDAN YAPILAN ÇEŞİTLİ TARİFLER:

Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşıkğı sirke
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 yumurta
* Tuz
* 600 gr. Un

Yapılışı: Bütün malzemeyi derince bir kap içinde karıştırıp yoğurun, mayalanması için 30dk. bekletin, hamuru aşağıdaki verilen çeşitli tarifler için kullanabilirsiniz.

NOT:
* Verilen ölçü bir çeşit içindir.
* İstenilire gözlemede yapabilirsiniz.
* Hamur mutlaka mayalanmaya bırakılmalıdır.
* Fırında pideler, poğaçalar yapabilirsiniz.
* Hamurun içine yumurta sayısını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
* Hamura yumurta koymayabilirsinizde.

SIKMA:Sıkmanız veya dürümünüz hazır...
Pişen hamurlara harçtan koyarak rulo yapın.
İçine koyacağınız malzeme; Bol soğan piyazlık doğrayın sıvı yağda iyice kavrun. Soğuduğu zaman peynir ve çökelek (Lorda olabilir) karışımı ilave edin kırmızı pul biber ilave ederek karıştırın.
İsteyen farklı iç harçlar hazırlayarakta yapabilir.
Sıcakken üzerini margarin ile az yağlayın.
Yanmaz tavada veya saç üzerinde önlü arkalı pişirin.
Oklava ile küçük yuvarlak hamurlar açın.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra küçük bezelere ayırın.

TAVADA YANIÇ BÖREK veya SAÇ BÖREĞİ Yapılışı: Aynı hamuru küçük küçük bezeler haline getirin, masa üzerinde oklava ile küçük küçük açın, içine isteğiniz harçı koyun, yarım ay şeklinde olan börekleri yanmaz tavada saç böreği gibi alt üst pişirin.NOT: Böreğin iç malzemesi olarak kıyma, patates, peynir, kabak, ıspanak,semizotu veya pırasa kavurması koyabiliriniz.Ben kıymalı tercih ettim.
YANIÇ İÇİ: Çorum'da yapılan çok sevdiğim yanıç böreği,önceden kavrulmuş kıyma ile yapılır, kavrulmuş kıymaya ince kıyılmış ıspanak,tuz ve karabiber ilave edilir.

FIRINDA PİZZA:

Yapılışı: Yapılan hamur yağlanmış tepsiye yayın üzerine istenilen pizza malzamesini koyup fırında pişirin....

TEPSİDE BİBERLİ EKMEK
Yapılışı: Yapılan hamur mayalanması 30 dk. bekletin. Bekletilen hamur yağlanmış tepsiye güzelce tepsiye yayın, Üzerine biberli harçıda yayın. El mayası gelmesi içinde 30dk. daha tepsi içinde bekletin. Sıcak fırında 180 derecede 30-40 dk. pişirin.

Üzeri İçin Biberli Harç İçin Malzemeler:
* 3-4 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı kırmızı biber salçası veya taze kırmızı biberleri rondadan geçirip kullanabilirsiniz
* 1 yemek kaşığı susam
* 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı olarak acı pul biber
* Tuzu salçanın tuzuna göre ilave edin

Yapılışı: Soğanı bol yağda iyice kavurun, üzerine salçayı ve susamı ilave edin, biraz daha kavurun soğuduktan sonra tepsideki hamurun üzerine yayın..İsteyen küçük küçük biberli ekmekler yapabilir.
GÜCÜN VARSA KIZINLA OTUR
PARAN VARSA GELİNİNLE OTUR
AKLIN VARSA EVİNDE OTUR

15 Eylül 2010 Çarşamba

EVLİLİKTE 26 YIL

14.Eylül. 1984 BURSA
Evlilik cahil cesaretiymiş, Evlilik Aşkmış, kıskançlıkmış, Evlilik çetele tutmakmış, Evlilik kargaşa, ayakkabın, paran, giysilerin,başarıların, başarısızlıklarınmış..... 14.Eylül. 2010 BURSA

Evlilik arkadaş sahibi olmakmış, Kendin için hissettiklerini onun için hissetmekmiş, Evlilik söylediklerinin arkasında durmakmış,Evlilik beraber bakabilmek beraber görebilmekmiş, Evlilik güven, mutluluk ve şefkatmiş, Evlilik bakımlı , sessiz, uzun yüzyüze bir dostlukmuş..... Evlilik evlat sahibi olmakmış, Evlat ne içilirmiş nede geçilirmiş, Ana baba evlat içinmiş, evlat kendi başı içinmiş, Evlat sevmek ve sevilmekmiş....Yaşam olumlu yönde başkalarını etkilemek ve
sevmektir. Analık ve Babalıkta TRABZON'da ellerimize gelen yavrumuzun önünde, arkasında durarak canlı,sağlıklı yaşatmak ve sevmekmiş....
ARMUT DİBİNE DÜŞMESEDE, BAHÇEYE DÜŞER

13 Eylül 2010 Pazartesi

DÜNYA MUTFAKLARINDAN SEÇMELER

Pasta çeşitleri çok güzeldi..... Yemek için daima fırsat yarattım....
Japon yemekleri tercihlerim ,içinde olmadı.....
Meksika mutfağı bana lezzet bakımından yakın geldi....
Japonların mantısı böyle bir şey, tadı ehhh.....
Suşi örnekleri her yerde çok çok var.....



KÖPEĞİN DUASI KABUL OLSA GÖKTEN KEMİK YAĞARDI<

8 Eylül 2010 Çarşamba

BAYRAM KUTLAMASI


Herşeyi daha iyi anlatmanın bir yolu vardır. Önemli olan anlatılmak istenen şeyi en iyi şekilde anlatmaktır; her şeyin daha iyi anlatılabileceği bir yol vardır.Yeter ki onu bulmayı, uygulamaya çalışalım...

Hepimiz; Kalbimizi nefretten arındıralım, Zihnimizi endişelerden uzak tutalım, Basit yaşayalım, Çok verelim Daha az bekleyelim....
Yaşam seçtiklerimizin bir toplamıdır.

Bayram da seçtikleriniz bol bol olsun...Bayramınız kutlu ve umutlu olsun.Sevgi ve saygılarrr...


BİR FİNCAN KAHVENİN HATIRINI SAYANLAR ASİ DE OLSA; SAKİ DE OLSA MERT İNSANLARDIR

7 Eylül 2010 Salı

BALIK TAKVİMİ


EYLÜL AYINDA YENEBİLECEK BALIKLAR



Mercan, Lahos, Deniz Alası, Orkinoks, Mersin, Kırlangıç, Kofana, Güneş, Lipsoz, Deniz Yılanı, Uskumru, Pisi, Dil, İskorpit, Karagöz, Kolyoz, Hani, Mırlan, Kaya, Sübya, Kalamar, Ahtapot,
Sazan,Turna, Çiftlik Alabalığı yenilecek Balıklardır.


Levrek, Minakop, Sinarit, Kılıç, Traça, Sarıağız, Akya, Rofoz, Palamut, Tekir, Barbunya, Mercan Yavrusu, Çipura, Lüfer, Çingene Palamutu, İspendek ve Sardalyanın en lezzetli zamanıdır.


NOT:

Bir yıldır yayınladığım BALIK TAKVİMİ son buluyor...




KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR

Denedim Biliyorum.Com.

Denedim Biliyorum Com.dan gelen hediyelerim....
Denedim Biliyorum.Com.a Gönül dolsusu teşekkürlerrr..

HEDİYE GELDİĞİNDE DELİ SEVİNİRMİŞ, AKILLI KARŞILIĞINDA NE YAPACAM DERMİŞ

6 Eylül 2010 Pazartesi

KIYMALI PATLICAN DOLMASI




Malzemeler:
* 1 kğ.dolmalık patlıcan
* 250 gr.yağlı koyun kıyması
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı margarin
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz



Üzeri için:
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı limon tuzu
* 1 çay bardağı su


Yapılışı: Patlıcanları oyun, tuzlu suda bekletin. İç malzemeleri iyice karıştırın, dolmaların içini doldurun, Genişce bir tencere az su ile yavaş ateşte patlıcan ve pirinçler pişene kadar pişirin.
Diğer tarafta üzeri için olan malzemeleri az su ile karıştırarak dolmaların üzerine dökün, bu malzeme ilede 10 dk. pişirin.Dinlendikten sonra servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun....



NOT:
* Patlıcan dolması yaparken, patlıcanların kabukları soyulmaz.
* Patlıcanların saplarını kestikten sonra sert bir yerde azıcık elinizle ezerseniz daha kolay oyulur.
* Patlıcanlar oyulduktan sonra tuzlu suda bekletmek, patlıcanın acısını alır.
* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcanların üzerine domates parçalarını kapak yapak yapabilirsiniz.
* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda çözdükdükten sonra yemeklere ilave edilmelidir.
* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...
* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.
* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.
KADER HABERCİ GÖNDERMEZ


4 Eylül 2010 Cumartesi

DÜNYA MUTFAKLARINDAN SEÇMELER






Hepsi çok lezzetliydi ama inanın bizim yemeklerimiz daha lezzetli.....
BÜLBÜLÜ ALTIN KAFESE KOYMUŞLAR İLLE DE VATANIM DEMİŞ

1 Eylül 2010 Çarşamba

ULUĞŞAD, SELMA, ELİF, EMRE ve MAKSİMUS PASTASI

Tatilde Pasta yaptım; Fırını yaktım, uçak biletlerimi, valizimi, hediyelerimi, kaşık kaşık karıştırma kabına doldurdum, üzerine hasreti ilave edip iyice çırptım. Pastamı karıştırdıkça
köpürdü.Köpüren heyecanımdı. Yere döktüğüm şeyleri yüreğimin faraşı ile topladım, koyacak çöp torbası bulamadım. Baktımki yere dökülenler benim sevgi kırıntılarım, onları avucuma aldım sakladım. Bana her zaman gerekli olan pasta kreması olduğuna karar verdim.
Pasta kalıbımı,annemi ve babamı düşünerek gözyaşlarımla yağladım. Pasta hamurunu kalıba döktüm. Telefon çaldı; kardeşim uçak saatini sordu. Artık pastayı fırına verme zamanının geldiğini farkettim.

Pastam fırında pişmeye başlayınca LONDRA'ya vardık.....
Hasret, özlem, gözyaşları büyükçe bir havalimanında son buldu.

Pastamın kremasına PARİS'i ilave ettim.Bizler pastamızı yerken, sayılı günler tükendi...

Dönerken elimde sevdiğimi ve sevildiğimi hissettiren kocaman bir pasta vardı.
Teşekkürlerrrr....

TİLKİNİN DÖNÜP DOLAŞACAĞI YER, KÜRKÇÜ DÜKKANIDIR