30 Haziran 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Patates Oturtması




Malzemeler:
* 4 tane halka halka doğranmış kemer patlıcan
* 3 tane halka doğranmış patates
* 3 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 3 tane halka halka doğranmış domates
* 3 diş doğranmış sarımsak
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 250 gr yağsız dana kıyma
* Karabiber
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 su bardağı sıcak su


Yapılışı: Soğanı az bir yağda pembeleşene kadar kavurun içine kıymayı ilava ederek kavurun. 1 kaşık salçayı, tuzu, maydanozu ve karabiberi ekleyerek kavrulmuş kıyma elde edin. Patlıcanları ve patatesi tuzlu şekerli suda 1 saat beklettikten sonra çıkarıp iyice kurulayın. Kızgın yağda iyice kızartın ve geniş bir tencere sırayla patlıcan, kıyma ve patates dizin. En üstünü domates, sarımsak ve biber dilimleri ile süsleyin. 1 su bardağı sıcak suda kalan salçayı ezerek ilave edip fırında veya ocakta 30 dk. pişirin.
Afiyet şeker olsun...



NOT:
* Patatesleri önce kızartırsanız kızartma yağınız kirlenmez.
* Patlıcanları suda bekletirseniz acısı iyice çıkıyor.
* Patatesleri sadece tuzlu suda bekletebilirsiniz.
* Sudan alınan patlıcan ve patatesler iyice kurulanmalıdır.
* Patlıcanlar patatese göre daha çok yağ çeker.
* Kızaran malzemeler kağıt havlu üzerine çıkarılırsa fazla yağını almış olursunuz.
* Kızaran malzemelerin yağını tamamen almak isterseniz, kızaran malzemeleri sıcak su içinde biraz bekletip süzerseniz yağı azalır.
* Üzerine koyacağınız biberleri kızartmadan da koyabilirsiniz.Ben kızartıyorum.
* Sarımsakları isterseniz kıymanın içinde kavurabilirsiniz.
* İsterseniz patatesi ve patlıcanı ayrı ayrı oturtma yapabilirsiniz.



SÜTÜ BEDAVA VERİRSEN İNEĞİ ALAMAZSIN

The Trendy Blog Ödülüm

Canım arkadaşlarımdam YAVRU KARTALIN PENÇELERİ ve DİDEM beni bu ödüle layık görmüşler, onlara gönül dolusu teşekkür ediyorum. Bende Bloguma uğrayan bütün blog yazarları arkadaşlarıma bu ödülü kocaman öpücüklerle gönderiyorum.

28 Haziran 2010 Pazartesi

Karışık Meyveli Parfe



Malzemeler:
* 4 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 kutu krem şanti
* 2 tane muz
* 3-4 tane doğranmış kuru veya taze kayısı
* 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
* 1 avuç doğranmış ceviz
* 1 avuç damla çikolata
* 1 paket kırılmış istediğiniz cins bir bisküvi

Süslemek için:
* Hazır çikolata sosu
* Çilek sosu
* Süsleme şekerleri

Yapılışı: Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda düşük derecen başlayarak iyice çırpın. beyazlara şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpın ve ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile iyice çırpın. Yumurtaları ve krem şantiyi yavaş yavaş birbirine karıştırdıktan sonra içine doğranmış veya kıyılmış bütün malzemeleri karıştırın ve streçlermiş kek kalıbına parfe malzemesini bastırarak doldurun. Buzlukta donunca üzerini süsleyerek dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Ben parfeye bebe bisküvisi tercih ettim.
* Evinizde bulunan herçeşit kuru veya yaş meyve ilave edebilirsiniz.
* Kuru meyveleri suda biraz ıslatıp, iyice kurularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
* Ben kendi yaptığım çilek sosunu tercih ettim. Çilekleri eziyorum ve süzgeçten geçiriyorum ama robottanda çilekleri geçirebilirsiniz. Difrizde saklayıp zamanı gelince kullanabilirsiniz.
* Çikolata sosunu, çikolatayı benmari şeklinde eritip yapabilirsiniz yada toz çikolata soslarını sütle yapabilirsiniz. Ben hazır şişe olanlardan kullandım.
* İçine vişne veya kiraz da koyabilirsiniz.
* Buzluğunuzda uzun süre bekletebilirsiniz, istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
* Kek kalıbını streçle kaplamak parfenin kolay çıkmasını sağlar.
* Bütün parfelerin ana malzemesi krem şanti, şeker ve yumurtadır. Sizler bu karışımla herçeşit parfe yapabilirsiniz.

EN KOLAY GÜN DÜNDÜR

26 Haziran 2010 Cumartesi

Tortilla Ekmeğinde Pizza (Lavaş ekmek)





Malzemeler:
* 4-5 tane tortilla ekmeği (yuvarlak lavaş)
* 1 tane küçük sosis
* Küçük bir sucuk parçası
* Çok küçük bir salam
* 1 tane domates
* 1 tane yeşil biber
* 1/2 tane kırmızı biber
* 1 avuç rende kaşar
* Çok az kuru kekik
* 1 tane yumurta


Yapılış: Bugün çok kolay yapabileceğiniz ve hemen yiyebileceğiniz küçük pizzalar veya lahmacunlar yapalım. Bütün malzemeler doğranır, tortilla ekmeğinin üzerine pizza yapar gibi yayılır. Üzerine çırpılmış bir yumurta ve kaşar peyniri rendesi yayılır. Elektrikli ızgarada veya fırının sadece üst bölümünü yakarak 10 dk. içinde pizzalarınız hazır olur.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Tortilla ekmeğini kendiniz evde de yapabilirsiniz.
* Tortilla ekmeği marketlerde hazır poşet içinde satılıyor.
* Tortilla ekmeğinin kepeklisinide tercih edebilirsiniz. Ayrıca büyük ve küçük boyu mevcut, istediğinizi tercih edebilirsiniz. Ben büyük boy kullanıyorum.
* Totillayı fırında veya ızgarada çok tutarsanız benimki gibi kenarları yanabilir.
* Tortilla pizzanın üzerine yumurta kırmayabilirsiniz ancak özellikle çocuklarınız için besleyici olsun derseniz yumurtalı yapın.
* Çiğ kıymayı soğan, doğranmış yeşil biber ve domatesle katıştırıp lahmancun gibi ekmeklerin üzerine yayıp fırında 10 dk. pişirirseniz lahmacun gibi olur.
* Üzerine peynirli yumurtalı maydanoz koyarsanız, peynirli lahmacun gibi veya pide gibi olur.
* Fırında veya ızgarada 10 dk. üzerindekiler pişene kadar tutun.
* Fırından çıkan lahmacunlara tereyağ ilave edebilirsiniz.
* Kavrulmuş ıspanak veya pırasa ile de yapabilirsiniz.
* Pizzanızı çeşitlendirmek için aklınıza gelen her türlü malzemeyi ilave ederek yapabilirsiniz.


GELİN ATA BİNMİŞ YA NASİP DEMİŞ

24 Haziran 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar




Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük doğranmış enginar
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 Şişe (paket) garnitür
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tane doğranmış dolmalık biber
* 2 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak su (azalıp çoğalabilir)
* 1/2 demet kıyılmış dereotu



Yapılışı: Tencereyi ocağa koyup zeytinyağı içinde soğanlar iyice kavurun. Üzerine dereotunun yarısı hariç diğer malzemelerin tamamını koyun, sarartıyıncaya kadar iyice kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun, sebzeler yumuşayınca kadar pişirin. Ocaktan indirince üzerine dereotu ekleyin, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun.....



NOT: Enginar Yemeklerine devam.
* İsteyen hazır garnitür yerine, kendisi havuç, bezelye ve patates koyabilir.





UCUZ ET TENCERE YAKAR








23 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük küçük doğranmış enginar
* 200 gr taze iç bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 doğranmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış dereotu


Yapılışı: Tencereyi ocağa koyarak 1 çay bardağı zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine dereotunun yarısı hariç bütün malzemeleri koyarak iyice soteleyin. 2 su bardağı sıcak ilave edşkten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerini bolca dereotu ile süsleyin. Soğuduğu zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Enginar yemeklerine devam ediyoruz...


PARANI KOYNUNA, KARINI KARDEŞİNE EMANET ET

22 Haziran 2010 Salı

Enginar Çanağında Zeytinyağlı İç Bakla


Malzemeler:
* 3 tane orta boy enginar
* 1 avuç taze iç bakla
* 1/2 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük doğranmış domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çimdik un
* 3-4 damla limon suyu
* 1/2 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz


Yapılışı: Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı içinde soğan kavrulur. Üzerine iç baklalar, enginar çanakları, havuç, yeşil soğan, tuz, şeker ve un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Sebzelerin renkleri sararınca üzerine dereotunun yarısı ve 2 su bardağı sıcak su konularak pişmeye bırakılır. Bakla ve enginar pişince ocak kapatılır. Soğuduğu zaman tencere içindeki malzemeler çanak şeklindeki enginarların üzerine yerleştirilir. Üzeri dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Enginarları enginarcınızdan soyulmuş almak işlerinizi kolaylaştır.
* Pazardan aldığınız enginarlar limonlu su içerisinde bekletildiğinden enginarlarların bulunduğu poşeti tencereye koyacağınız an açıp yıkarsanız enginarlar kararmaz.
* Enginar taze ve yerli enginar olursa kılçıklı olmaz.
* Pazarda mutlaka bir enginarcınız olsun ki sizlere iyi enginarlar verecegine eminim.
* İç baklaların isterseniz tek tek kabuğunu soyabilirsiniz ama ben soymadan pişiriyorum.
* Yemeğe konulan bir çimdik un yemeğin suyunun toparlanmasına neden oluyor.
* Zeytinyağı yeterince konulursa yemeğin lezzeti de o kadar yerinde olur.
* Bir gece buzdolabında bekletmeyi unutmayın.


HER UNUN HELVASI OLMAZ

18 Haziran 2010 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Dolması





Malzemeler:
* 3 tane taze enginar
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 2 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane ince doğranmış domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 büyük kesme şeker
* 1 demet ince doğranmış yeşil soğan
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
* 1,5 veya 2 çay bardağı su
* Karabiber, pul biber
* Tuz

Yapılışı: İçi ayıklanmış taze enginarlarI 5 dk. sıcak suda haşlayıp, diğer tarafta soğanı zeytinyağında iyice kavurun. İçine yıkanmış pirinci ilave edikten sonra 5 dk daha kavurun içine 1,5 çay bardağı su ilave edip, su çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp bütün malzemeyi içine karıştırıp kaşıkla tencerede döndürün ve kapağını kapatıp, 10 dk. dinlendirin. İç malzeme dinlendikten sonra enginarların içini doldurun, geniş bir tencereye koyarak az su ile pişirin. Soğuduğunda servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Enginarları isterseniz sebzecinize dolmalık olarak temizletebilirsiniz.
* Kendiniz ayıklayacaksınız önce enginarların dış yapraklarının yıpranmışlarını alın. Daha sonra yaprakların üzerini keskin bir bıcakla üstünden azıcık kesin, diğer tarafta tuzlu ve limonlu su kaynatın, enginarları bu suyun içine dipleri üste gelecek şekilde 10 dk. kaynatın. Enginarları sudan çıkarın ve biraz soğumasını bekledikten sonra, tepelerine elinizle vurun sonrada bir tatlı kaşığı ile içlerini temizleyin, çok kolay olduğuna ben garanti ediyorum.
* Kendiniz temizlediğinizde daha zevkli oluyor.
* İçine mümkün oldukça bol yeşillik koyun.
* Zeytinyağını bol koyarsanız daha lezzetli oluyor.
* Enginar dolmalarının üzerine pişerken domates dilimi koyabilirsiniz.
* Zeytinyağlı dolma içlerini bazen çiğdende koyulduğunu biliyorum ve bazen bende yapıyorum ve çok güzel oluyor. Sarmalarda çiğden iç yapıp sarmak pek iyi sonuç vermiyor.
* Enginarın karaciğeri tedavi ettiği ve temizlediği söyleniyor.
* Dolmalık enginar küçük olmalıdır.
* Zeytinyağlıların 1 gece dolapta bekletilmesi daha lezzetli olmasını sağlar.

SADAKA SARAYDAN ÇIKMAZ...

16 Haziran 2010 Çarşamba

Bebek Şenlikleri Zerafeti

Zerafet Bebek Şenliklerinde blog yazarlarının üstündeydi, hava çok sıcaktı ama onlar zarifti; çok kalabalıktı onlar yine zarifti; onların zerafeti gülümsemelerinde, kararlılıklarında, samimiyetlerinde, yüzlerinin aydınlıklarında ve düzgün konuşmalarında....
İnanıyorum ki hepsinin gönüllerindeki bütün güzellikler dışlarına yansıdıkça onların hayatları da güzelleşecektir. Hepsiyle tanışmaktan büyük gurur duydum, hepsine kocaman kucak dolusu öpücükler gönderiyorum...
Cam Billur gibidir Billurda cam gibi...... Bu camlarda sevgili Billur'un BiuFactory...
Sevgili Deniz Berdan ve ''Skinny Cook'' 'tan çıkan muffinleri çok lezzetlilerrr...
Yerinde bir teşekkür, uygun bir selamlaşma, gerektiğinde özür dileyiş, takdir ve sevgiyi ifade gibi bütün zerafetiyle Deniz Berdan gibi......
Sevgili KorayCaner yeni işlerinde ve tecrübelerinde şans dolu günler senin olsun... İşin hallisi orta hallisidir... Ve tabii ki en güzel ve anlamlı stand Türkan Saylan'ı anmadan geçemediğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin standı...

BASİT BİR İNSANIN ELİNDEN GELENİ YAPABİLMESİ, ZEKİ BİR İNSANIN TEMBELLİĞİNDEN ÇOK DAHA DEĞERLİDİR

9 Haziran 2010 Çarşamba

Nohut Salatası




Malzemeler:
* 1 su bardağı iyi haşlanmış beyaz nohut
* 1 tane közlenmiş doğranmış kırmızı biber
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 2 diş ince kıyılmış sarımsak
* 3-4 tane doğranmış kornişon turşu
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı sumak
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Tuz


Yapılışı: Haşlanmış nohut yukarıdaki bütün malzeme ile karıştırılıp, servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Nohut salatası için beyaz nohut daha lezzetli oluyor.
* İçine istediğiniz başka yeşillik veya baharat ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz birazda domates konabilir.
* İsteyen beyaz kuru soğan yerine kırmızı soğan koyabilir.
* Zeytinyağının ve ekşisinin bol konulması daha lezzetli yapar.
* Servisten 1 saat önce yapılırsa daha lezzetli oluyor.
* Nohut vitamin bakımından vitaminli ve besleyicidir.
* Nohut A ve C vitamini açısından çok zengindir.






YÜZÜMÜ UNLU GÖRÜP, DEĞİRMENCİ SANMAYIN


8 Haziran 2010 Salı

BALIK TAKVİMİ


HAZİRAN AYINDA YENİLEBİLECEK BALIKLAR


Levrek, Mercan, Minekop, Lahos, Sinarit, Kılıç, Deniz Alası,Traça (en lezzetli zamanı) Sarıağız (en lezzetli zamanı) Akya ve Rofoz ( en lezzetli zamanları) Orkinos ve Mersinin ( en lezzetli zamanı) Kırlangıç, Kofana, Morina(en lezzetli zamanı) Güneş, Lipsoz, Deniz Yılanı, Tekir, Uskumru, Kalkan, Kalkan yavrusu, Pisibalığı, dil balığı, İskorpit, Sardalya(en lezzetli zamanı)

Barbunya, Mercan Yavrusu( en lezzetli zamanı) Çipura, Karagöz, Lüfer, Kolyoz, İspendek, Mırlan, Kaya, Sübya, Kalamar, Ahtopot, Sazan, Turna, Çiftlik Alabalığı





HASTA OLMADAN USTA OLUNMAZ

7 Haziran 2010 Pazartesi

Sosisli Milföy Börek





Malzemeler:
* 1 Paket(10 adet) milföy hamuru
* 5-6 tane uzun sosis


Üzeri İçin:
* 1 yumurta sarısı
* Susam ve çörek otu


Yapılışı: Milföy hamurları iki parmak kalınğında şerit halinde kesin, sosisleri 2-3 parçaya kesip milföylere sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Milföyleri keserken çok keskin bir bıçak kullanırsanız, börekleriniz kat kat olur.
* Milföy hamurunu difrizden çıkarınca yumuşamasını bekleyip kullanın.
* Milföy börekleri önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirin.
* Soğuk fırında hamurlar kabarmaz.
* Üzerine mutlaka yumurta sarısı sürün.
* Milföy hamurunu oklava ile açmaya kalktığınızda mutlaka un ve nişaşta ile açın.
* Sosis yerine sucuk ve salam parçaları ilede yapabilirsiniz.
* Hem basit hemde lezzetli bir börektir.




İT YAVRUSU İT OLUR, KURT YAVRUSU KURT OLUR

5 Haziran 2010 Cumartesi

BAYAT EKMEK KÖFTESİ






Malzemeler:
* Artan ve bayatlayan ekmek parçaları
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 kase labne peynir
* 2-3 tane yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 2-3 dal kıyılmış yeşil soğan
* Orta boy ince kıyılmış kuru soğan
* 3-4 diş kıyılmış sarımsak
* Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
* 1 çay bardağı ince bulgur
* 1-2 küçük domatesin rendesi


Üzeri İçin:
* Bir kase sarımsaklı yoğurt

Üzeri İçin Sos:
* 2 kaşık domates salçası
* 1/2 kaşık ketçap
* Çok az zeytinyağı
* İstenilirse çok az karabiber ve kimyon
Sosun Yapılışı:
* Bütün malzemeyi karıştırıp, bir taşım kaynatın.


Köftenin Yapılışı: Ekmekleri yoğurt, yumurta ve peynir ile ıslatıp iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri içine ilave edip iyice yoğurduktan sonra köfte şekli vererek, kızgın yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bu yemek ile evde kalan bayat ekmekleri güzel ve değişik bir yemeğe dönüştürebilirsiniz.
* Ekmek miktarı göz kararıdır.
* Bulgur miktarını malzemeye göre ayarlayabilirsiniz.
* İsteyen içine biraz da kıyma koyabilir.
* Baharat miktarı da ağız tadına göre ayarlanabilir.
* Malzemeye konulan labne peynirini evde kalan peynirlerle veya lor ile değiştirebilirsiniz.
* Ekmek köftesinin hamuru elinize yapışmıyacak kıvamda olmalıdır bunun içinde iyice yoğurmanız gerekir.
* Her çeşit köftenin lezzetili olmasını sağlamak, çok çok iyi yoğurulması ile mümkündür.
* Kıvamı ayarlarken su ilave edebilirsiniz.
* Kıvam tutmazsa bulguru artırabilirsiniz.
* Köfte hamuru kıvama gelince, elinizi ıslatarak orta boy köfteler yapın.
* Köfteleri bol kızgın yağda iyice kızartın.
* Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın ki yağını bıraksın.
Bu şekilde yerken fazla yağlı olmaz.
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis yapabilirsiniz. Zevkinize kalmış bir lezzettir.
* Ekmek köftesi hem lezzetli hem de besleyici bir köftedir.
* Bu kadar uğraşamam çok zahmetli diyenler için değildir :)
* Amaç bayat ekmekleri değerlendirmek ama içine konulan malzeme çok olduğundan çok ucuza mal olmuyor ancak yiyenler çok beğeniyor.


KUL YAZISINI, BAŞ AĞRISINI ÇEKERMİŞ

2 Haziran 2010 Çarşamba

Gazozlu ve Kremalı Kek







Malzemeler:
* 4 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 şişe sade gazoz
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 tane portakal kabuğunun rendesi


Üzeri İçin Kreması:
* Bir paket muzlu puding
* Tarifdeki kadar süt


İçi İçin :
* 2 tane dilimlenmiş muz

Yapılışı: Bütün keklerde olduğu gibi önce yumurta şeker iyice çırpılır diğer malzemeler ilave edilir. Yağlanan kek kalıbında önceden 175-180 derece ıstılmış fırında pişirin. Soğuduğu zaman kek ortadan kesilerek arasına krema ve dilimlenmiş muzlar konulur ve kalan krema üzerine gelişi güzel dökülür.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
*Sade, basit ama lezzetli bir kektir.
* Kek yaparken daha önce yazdığım püf noktalarından yararlanabilirsiniz.
* Üzerine ve içine koyacağınız kremayı isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz.
* Kek yapmak sanattır.


HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER