22 Mart 2010 Pazartesi

Sable Bisküvi

Çeşitli desenlerde pasta kalıplarıBaşladım kalıp çıkarmaya
Üzerine yumurta akı sürülmüş bekliyorlarrr....
Ağzı ve gözleri ortaya çıktı....
Bazıları da pudra şekeri ile buluştularrrrr...
Hepsi beni ye diyorlarrrrrrrr...

Malzemeler:
* 3 yumurta (1 yumurtanın akını dışı için ayırın)
* 1 paket(250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limonun kabuğunun rendesi
* 3- 3,5 su bardağı un


Süslemek için:
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı kırık fındık
* Renkli gıda boyası

Yapılışı: Yumurtanın akının birini ayırıp margarin ile iyice karıştırın. Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, limon rendesini de ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Oklava ile açarak elinizle veya kalıplarla şekil verip üzerlerine yumurta akı sürüp, 170-180 derecede ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Çıkan kurabiyeleri pudra şekerli yapmak isterseniz vanilya ve pudra şekerini sıcakken hemen üstüne eleyin. İsterseniz fındık veya şeker süsleri ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun.....


NOT:
* Sable bisküvi pişerken mutlaka beyaz pişirmelidir.
* Hamuru yoğururken çok nazik olun yoksa hamur bozuluyor.
* Hamura toz olan herşeyi mutlaka eleyin.
* Hamuru tezgah üzerinde açarken, tezgahı yada elinizi biraz unlayın.
* Kalıp kullanırsanız kalıpları una batırıp çıkarın, açılmış hamur üzerine bastırırak kalıp çıkarın.
* Hamuru oklava ile 2 cm inceliğinde açın.
* Bisküvileri fındıklı yapacaksanız önce yumurta akına sonra fındığa batırın.
* Bisküviler fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyin.
* Üzerine şekil yapacaksanız soğumasını bekleyin.
* Bisküvü oklava ile ince açılarak yapılır. Kurabiye elle veya oklava ile açılsa bile kalın açılır.
* Bisküvi incedir, kurabiye daha kalın ve toktur ancak ikisini de her çeşit yapabiliriz.
* Kurabiye ve bisküvi ayrı katagoridedir.
* Pudra şekeri ele daha az ypışıyor,normal şekerde kullanabilirsiniz.


KIRKINDAN SONRA AZANI TENEŞİR PAKLAR

16 yorum:

  1. elinize sağlık çok şirin olmuş çocuklar bayılacak

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık arkadaşım çocuklar bayılacakçok şirin olmuşlar

    YanıtlaSil
  3. Bisküviler çok şirin olmuşlar yemeden önce uzunca seyretmeli...Ellerinize emeklerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çoook şekerler, o kalıpları nereden aldınız acaba? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. selam cok cici görünüyorlar,gercekden beni ye diyorlar.ellerine saglik.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bu sayfaya uğradığım zaman coşuyorum birden.hangi tarifi denesem şaşıp kalıyorum.emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. selamlar,
    ellernize sağlık. hakkaten de beni ye dyorlar:) aliyorum birtane kendime 3 de yavrularıma :))
    görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ne cici olmuş bunlar insanın yiyesi gelmiyor ya alıp sevesin onları .ama yinede afiyet olsun ellerinize sağlık aeo

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel ve şirinler. Kalıplarına da bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Bayılıyorum kurabiyelere...
    Çocuklardan fazla yiyorum:)
    Çok güzel ve leziz görünüyorlar.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bir arkadaşım bisküvi yaparken nutella karıştırıyor, muhteşem oluyor:)

    YanıtlaSil
  12. yaaaaa bayıldım bisküvilere muhakkak kızım için deniycem mütiş gözüküyolar.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ne şirin kurbişler bunlar insan yemeye kıyamaz ellerine sağlık Zehracığım bende sable çok yaparım yalnız sen pudra şekeri kullanmışsın ben toz şeker kullanıyorum farklı olarak birde böyle şirin şekillerde yapmamıştım hiç sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  14. Şirinlerime yapılan zarif yorumlara çok çok teşekkürlerrr.Sevgi ve saygılarrrrrr.....

    YanıtlaSil
  15. Ayrıntılı tarifiniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...