10 Mart 2010 Çarşamba

Kapuska (sucuklu)

Lahanalar kavruluyor

Kapuskam pişti

Malzemeler:
* Bir küçük lahana
* 1 tane kuru soğan
* 2 yemek kaşığı yağ
* Yarım kangal yarım şeklinde doğranmış sucuk
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 2 tane iri iri doğranmış yeşil biber
* 1 tane orta boy doğranmış kırmızı biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış havuç
* 1 tane doğranmış domates
* 1 fincan pirinç(yıkanmış)
* Tuz, karabiber, azıcık kimyon, pul biber


Yapılışı: Lahanalar yıkanıp incecik kıyıldıktan sonra soğanları yemeklik doğrayıp bol yağ içinde kavurun. Salçayı ve lahanaları ilave edip iyice kavrulmasını sağlamak için kapağını kapatın ve kavrulma tamamlanınca üzerine pirinç hariç bütün malzemeleri ve baharatları ilave edip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci koyup, pişmesine yakın, sucuğu bir tava içinde çok az yağda biraz pişirip lahanalara ilave edin. Acı biber turşusu yanına yakışıyor.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Beyaz lahananın kapuskası çok lezzetli oluyor.
* Kapuskanızı kıymalı, etli, sucuklu, pastırmalı veya sade yapabilirsiniz.
* Kapuskanın pirincini artan pilavımdan koymayı tercih ediyorum.
* Lahana pişerken çok kokar ve bu kokuyu almak için pişerken içine azıcık ekmek parçası (içinden olursa daha iyi olur) atın. Dağılmasını önlemek için tülbent içinde koyabilirsiniz.
* Lahana gaz yapan bir sebze olduğundan gazını almak için azıcık kimyon eklenmelidir.
* İçine koyacağınız malzemeleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
* Sucuğu kapuska pişmeden koyarsanız sucuk çok sertleşiyor.
* Kapuskaya acı biber çok yakışır.
* Kapuska yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Ben kapuskaya margarin koymayı tercih ediyorum.
* Kapuska kış günleri sık sık yapılmalıdır ve her sebze mevsiminde yenmelidir.
* Lahana çok lifli bir sebzedir ve bağırsaklarınız için çok yararlıdır
* Lahananın içinde B,C,E vitamini bolca bulunmaktadır.
* Lahananın içinde bol miktarda çeşitli mineraller vardır.
* Sonuç olarak lahana çok yararlı bir sebzedir.
ELİN VERGİSİ GÖNÜL SEVGİSİ

17 yorum:

  1. ellerine sağlık acıktım şimdi çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Zaten lahanayı severim. Umarım sucuklu olunca çocuklarda beğenir.

    Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. kapuskayı güzelleştirmenin değişik bir yolu anneme soylemelıyım :))
    çok kızıyor yemıyoruz da....

    YanıtlaSil
  5. Kapuska övgülerine teşekkürler.Sevgi ve saygılarrrr....

    YanıtlaSil
  6. Kapuskayı sevmem ben ama öyle resimlemiş öyle anlatmışsın ki yapıp yiyesim yediresim geldi ,,,sevgilerr...

    YanıtlaSil
  7. Öyle güzel görünüyorki bayıldım...Birde kızıma yedirebilsem ne iyi olurdu...Ellerinize emeğinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Zehra Hanım merhaba, bugün sabah pazarda dolaşırken lahana görünce sizin salatanızı yapmak için aldım.Geldiğimdede tarifinizde yeni bir kapuska tarifi gördüm.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık. Bugün bizim Şirkette de öyle yemeğinde var ama sucuksuz:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Linkimi gördüm sayfanızda, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Lahana severler hepinize teşekkür.En yakın zamanda iadeyi ziyarete geleceğim.SEvgi ve saygılarrrrr....

    YanıtlaSil
  12. Kapuskadan güzeli ve sağlıklısı var mı yahu? yıllardır yanlış tanınıyor ama ben kendisini her daim severek izliyorum! :)
    ellerinize sağlık
    not: buğday salatasına ayrıca bayıldım. ellerinize sağlık diyorum gene :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Kapuskadan güzeli ve sağlıklısı var mı yahu? yıllardır yanlış tanınıyor ama ben kendisini her daim severek izliyorum! :)
    ellerinize sağlık
    not: buğday salatasına ayrıca bayıldım. ellerinize sağlık diyorum gene :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler.Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  15. Canım ablacığım,
    Kapuska nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Lahana en sevdiğim sebzedir, kapuskasına bayılırım.
    İçinde ne olursa olsun yerim.
    Bu arada verdiğin püf noktalarından gazını almak için kimyon eklemek çok ilgimi çekti, bunu daha önce hiç duymamıştım, mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  16. Canım güzel yoruma teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  17. bende çok yaparım.kapuskayı..emeğine saglık benım tarıf biraz farklı bıde böyle denıycem aksama var lahanam:)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...