3 Mart 2010 Çarşamba

BALIK TAKVİMİ


MART AYINDA YENECEK BALIKLAR


Levrek, Mercan, Minekop, Lahos, Sinarit, Kılıç, Deniz Alası, Traça, Sarıağız, Akya, Rofoz, Palamut, Torik, Mersin(en iyi ve en lezzetli zamanı) Kırlangıç, Kofana, Morina(en iyi zamanı) Güneş, Lipsoz,
Deniz Yılanı, Tekir, Uskumru, Kalkan ve Kalkan yavrusunun (en iyi zamanı) Pisi, Dil, Gümüş ve İzmaritin (en iyi zamanı) Strangolos ve Mezgitin( en iyi zamanı) Barbunya, Çipura, Karagöz,Lüfer, Kolyoz,
İspendek, Hani, Mırlan, Kaya, Sübya, Kalamar, Ahtapot, Sazan, Turna, Çiftlik Alabalığı, Kefal ve Yayının (en lezzetli zamanı)
NOT:
* Hamsinin mevsimi bitti artık yenmez diye biliyorum...



AKILLI HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIRMIŞ

17 yorum:

  1. yeni evim CAfeyirmiyedi.com önerileriniz ve fikirleriniz beklerim

    YanıtlaSil
  2. super yararli bir bilgi olmus Zehra, tesekkurler :))

    YanıtlaSil
  3. bu balıklardan levrek ve palamut hariç hiçbirini yemedim..bu hafta dil balığı yiyecektik yemesek mi bu takvime göre....

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Ziyaretinize iadei ziyaretle karşılık vermek istedim.Bütün yazılarınızı okumaya kalkıştım tabiki bitiremedim. Özelliklede ata sözleriniz çok hoşlar.Çorumda bulunmuşsunuz.Bende Çorum Alacalıyım.Sizi hemşerim kabul ediyorum.Portakal reçelinizi deneyeceğim.Tam zamanı. Muska lahana sarmanızda çok hoş görünüyor.Ellerinize sağlık. Görüşebilmek dileğiyle hoşcakalın.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  5. Her hafta pazar günü bizim evin balık günüdür :) bu pazarda levrek mi alsam,aklıma girdi şimdi...
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşlarım,balık yorumlarına teşekkür ederim.Alışkanlık oldu her ay balık takvimini veriyorum.İşallah işinize yaramıştır.Sevgi ve saygılarrrr....

    YanıtlaSil
  7. hiç balık kültürüm yoktur işime yarıycak teşekkür ederim.nazik ziyaretiniz içinde sevgiler

    YanıtlaSil
  8. hiç balık kültürüm yoktur işime yarıycak teşekkür ederim.nazik ziyaretiniz içinde sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Selam, Minakop acaba benim Minekop diye bildiğim balık mı? Eğer oysa çok lezzetli bi balık, geçen seneye kadar varlığını bilmiyordum. Bi restaurant'a Çinekop yok ama Minekop var dediğinde garsona sert sert bakmıştım, espri yapmaya çalışıyo diye ama meğer öyle bi balık varmış :)

    YanıtlaSil
  10. Balık kültürü hk.azıcık yardımcı olduysam ne mutlu bana,ziyaret için teşekkürlerr.SEvgi ve saygılarrr....

    YanıtlaSil
  11. Canım arkadaşım sanıyorum aynı balıktan bahsediyoruz.Ben minakop biliyorum ama seninkide doğru olabilir.Ben yeniden araştırayım.Uyarı için teşekkürlerr.Sevgi ve saygılarrr....

    YanıtlaSil
  12. Ben bloğumdaki yorumunuza da cevap yazdım ama belki görmezsiniz diye buraya da ekliyorum.Aşağıdaki linkten sofratürke ulaşabilirsiniz.
    http://www.sofraturk.com/news.php
    Not : akşam saati şu an aç karna yemek bloğuna girmek iyice iştah kabartıyor.Aşağıdaki lahana sarmaları canım çekti :)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim.Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  14. ay o baliklar bizdede olsada yesek:((

    Sizin tarsuslu olmaniz sebebiyle bir tatli tarifi sormak isterim.
    Bundan hemen hemen 20 yil önce Balikesirde ögretmenlik yapan bir Zeki ögretmenimiz vardi.Onun yaninda kiz kardesi kalirdi.Komsumuz olurlardi.Annemle birgün bir tatli yaptilar.Kendi yörelerine ait.Sekli pogaca gibi idi.Ici cevizli ve serbetli bir tatliydi.Fakat adini bilmiyorum.Tadi hala damagimda.Gidip,gelip dolaptan tasimistim.
    Ne yazikki soyadlarini unuttum.Kendilerine ulasamadik bir daha:((
    Siz belki bilirsiniz dedim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Canım sanırım Taş kadayıf, onun tarifinide bir ara vereyim.Yorum için teşekkürler.Sevgi ve saygılarrr....

    YanıtlaSil
  16. Dileklerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Bende teşekkür ederimmmm...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...