10 Şubat 2010 Çarşamba

Krepli Yelpaze



Malzemeler:
* 4-5 tane yapılmış krep
* 300 gr.mantar
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 1 küçük havuç (küçük küçük doğranmış)
* 1 büyük domates (incecik doğranmış)
* 1-2 tane sivri biber (ince kıyılmış)
* Bir kase rende kaşar
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik
* Krep sayısı kadar çöpşiş


Yapılışı: Teflon bir tavaya yağ konulduktan sonra yıkanmış ve incecik kıyılmış mantarlar ilave edilir. Suyu çekene kadar kavrulur, üzerine soğan, biber, domates, havuç eklendikten sonra tekrar kavrulur. Tuz ve baharatlar ilave edilip hazır yapılmış kreplerin içine konur. Çöp şiş yardımı ile üzerinden toplanarak şekil verilir. Üzerine kaşar rendesi dökülüp yağlı kağıt yayılmış tepsi ile fırında 170 derecede 30dk. kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
Afiyet şeker olsun.



NOT:
* Krep tarifinin daha önce yayınladığım postuna buradan ulaşabilirsiniz.
* Mantar yerine istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz.
* Mantar hızlı ve yüksek ateşte kavurulusa kararmaz.
* İlk önce mantar kavrulmalıdır.
* Mantarlar ve diğer malzemelerin çok ince doğranması gerekir.
* Tuz ve baharatları yemeklere en son eklemek gerekir.
* Kreple yapılan çok yemek çeşidi vardır. Ayrıca kreple değişik tatlılar yapılıyor.
* Kreple yapılan yemek ve tatlılardan örnekleri de daha sonra yayınlayacağım.



ELDEN GELEN ÖVÜN OLMAZ ODA VAKTİNDE OLMAZ

12 yorum:

  1. ziyaretin için teşekkürler.hasta değilim.
    15 tatilde çocuklar evde olunca onlardan bana bilgisayarda sıra gelmedi:)bu arada kreplerde harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgilerimi, gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. BİZİM EVİN KREPCİSİ OĞLUM.ÇOK İNCE ÇOK GÜZEL YAPAR.AMA BEN BU TARİFİ HAFTASONU YAPIP ONU ÇATLATACAĞIM.ÇOK GÜZEL TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. Canım elelrine sağlık sunumun süper...

    YanıtlaSil
  4. İşte bayıldığım bir taddd bayılıyorum görünce uzanıpta alasım geldi...O tabağı alabilirmiyimmmm...Ellerine sağlık ablacığım...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  5. ne guzel bır sunum olmuş canım ellerıne sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Zehra Hanım Günaydın
    Tarifinizle epey uğraşmışsınız, ama değmiş. Ellerinize sağlık. Sağlıkla kalın sevgiler.........

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    siz bana birkac kez ziyarete gelmistiniz ve bu güzel yorumlar icin ben ancak tesekkür imkani buldum.

    Lütfen kusuruma bakmayin, aslinda bana gelen yorumlara mutlaka dönerim ama maalesef bazen hersey istedigimiz gibi gitmiyor.

    Bu nefis ve cok SIK görünen krepler harika olmuslar, ellerinize saglik diyorum.

    Insallah bundan sonra daha da cok yazisir ve paylasimlarda bulunuruz diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Canım arkadaşlarım hepinizin bloguna ayrıca uğramaya çalışıyorum,burdanda ayrıca hepinize kucak dolusu teşekkürler.Sevgi ve saygılarrrrr....

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş bir sunum, mutlaka kullanacağım. Sevgiler,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Bengü hoşgeldin sefa getirdin.Yorumuna teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrrrr.

    YanıtlaSil
  11. canım harika bi köşe olmuş.tarifler mükemmel. hastası oldm inan.ellerine sağlık.görüşmek üzere.. yasemin yıldız

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel tarif ellerinize sağlık..
    Bir de düzeltme yapayım tarifin sonundaki atasözünün doğrusu 'Elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde bulunmaz' olacak.

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...