9 Şubat 2010 Salı

Elmalı Kurabiye



Malzemeler:
*1 paket oda sıcaklığında margarin(250 gr)
* 2,5 yemek kaşığı yoğurt
* 3 veya 3,5 su bardağı elenmiş un
* 1 su bardağı silme pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1/2 çay bardağı sıvıya


İçi İçin:
* 3-4 tane orta boy rendelenmiş elma
* 1 kase dövülmüş ceviz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:
* 1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağı ve un karıştırılır. İçine karbonat ve vanilya konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıldıktan sonra buzdolabında bir saat dinlendirilir.
Elimizle küçük küçük yuvarlak açarak bir çay kaşığı ölçüsü kadar elmalı malzemeden konularak rulo yapılır. Yağlı kağıt yayılmış bir fırın tepsisine dizildikten sonra 175 derecede çok fazla pembeleşmeden pişirilir(beyaza yakın olacak). Soğuduğu zamanda üzerine bolca pudra şekeri serpilir.


İçinin Yapılışı: Yıkanan elmalar rendenin iri tarafı ile rendelenir. Teflon bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir. İçine ceviz, tarçın ve şeker ilave edilir. Soğuduğu zaman kurabiye içi hazır olmuş olur.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Ununu mutlaka eledikten sonra hamurunuzu yapmaya başlayın.
* Margarin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Pişirirken çok kızartmayın kuru olmasın, altı pişince pişmiş demektir.
* Rengi biraz beyaza yakın olmalıdır.
* Ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Kurabiyeler soğumadan pudra şekerini üzerine dökmeyin.
* Elmalı harcını mutlaka soguduktan sonra karabiye hamurunun içine koymalısınız.
* İsterseniz tabak büyüklüğünde, orta incelikte bir hamur yapıp, üçgen üçgen keserek
sigara böreği gibi genişçe sararak rulolar yapabilirsiniz.
* Sıvı yağ koymak tercihinize göre değişir.
* Bazı tariflerde birazda nişaşta ilave ediyorlar ki ben tercih etmiyorum.
* Un ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığı en iyi ölçüdür.
* Elmanız ekşi ise içine koyacağınız şekerin miktarını artırabilirsiniz.
* Kurabiyelerin hamuruna pudra şekeri konulmasının nedeni ele fazla yapışmaması ve kolay şekil almasıdır.



NALINCI KESERİ GİBİ HEP KENDİNİZE YONTMAYIN

7 yorum:

  1. Ellerıne sağlık ne de güzel olmuşdur mis gibi..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim kurabiyedir ellerin dert görmesin canım...

    YanıtlaSil
  3. işte ençok sevdiğim ve yaptığım kurabiye..ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim kurabiyelerden bitanesi eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Elmalı kurabiye ye kim hayır diyebilirki, ellerinize sağlık canım, güzel bir gün diliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili arkadaşlarım elmalı kurabiyeme verdiğiniz destek ve yorumlara kucak dolusu sevgilerr.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım hepside görünüşte ye beni diyor ahhh birde şekerimiz olmasa sevgiyle kal

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...